ВИКОРИСТАННЯ ЦИФРОВИХ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 022 ДИЗАЙН - Потапенко, Микола Васильович; Демиденко, Олександр Іванович; Потапенко, Ганна Михайлівна (Український мистецтвознавчий дискурс, 2023)
Метою цієї статті є розгляд впливу цифрових технологій на освіту дизайнерів. Результати дослідження. У статті розглянуто, як сучасні цифрові інструменти та програмне забезпечення впливають на процес навчання дизайнерів, збагачуючи їх знання та навички. Також метою цієї статті є спроба проаналізувати різні аспекти застосування цих технологій, їх вплив на розвиток творчих та професійних навичок студентів, а також приведено практичні приклади досліджень та успішних застосувань у цій галузі. У роботі визначено, що цифрові технології вагомо впливають на рівень підготовки спеціалістів фаху 022 «Дизайн». Охарактеризовано вплив застосування навчальних презентацій на рівень підготовки майбутніх дизайнерів, визначено основні програми для створення презентацій, описано відмінності між різними типами презентацій. Розкрито основні аспекти дизайну навчальних презентацій для студентів спеціальності 022 «Дизайн». Узагальнено місце інфографіки у подачі цифрової інформації студентам, описано принципи сприймання інформації сенсорними системами людини, визначено переваги інфографіки. Охарактеризовано особливості інтерактивних таблиць та діаграм. у підготовці дизайнерів. Наукова новизна. У цій статті представлені наукові дослідження, що ґрунтуються на актуальності та впливі цифрових технологій на освіту дизайнерів. У роботі представлені практичні приклади та досвід викладачів та студентів, які використовували цифрові технології у своєму навчальному процесі. Висновки. Цифрові технології надають студентам можливість розвивати важливі навички, які необхідні в сучасній сфері дизайну. Це включає навички роботи з різними графічними та візуальними інструментами, 3D-моделювання, віртуальну та доповнену реальність, а також уміння працювати в команді та ефективно комунікувати за допомогою цифрових засобів.